NoiMondoTV

La webTV che parla la tua lingua

progetto cofinanziato da
Unione Europea Ministero dell'Interno
Fondo europeo per l’integrazione di cittadini di paesi terzi
facebook
twitter
YouTube

VIHU NË SITUATËN TIME : NJË LOJË KUNDËR DISKRIMINIMEVE

fotovideogame

Nga një ide e UNAR – Zyra Kombëtare Antidriskriminimit Racial,  lind”Vihu në situatën time”, një video-lojë që sfidon pjesëmarrësin për të jetuar një muaj në rolin e Irina, Zhang, Bemjamin dhe Fatimes.

Në vazhdën e lojës paraqiten situata të ndryshme të nxjerra nga jeta e përditshme e një personi së fundmi emigruar në Itali. Problemet kanë të bëjnë me kërkimin e punës, strehimit, vështirësi gjuhësore, disa lloje diskriminimi që ndodhin shpesh dhe pengesa të tjera akoma. Për të fituar duhet të merren parasysh dy parametra: buxheti ekonomik fillestar dhe pikët e lumturisë .Kompromisi qëndron në fakt në kuptimin e sa jemi të gatshëm të heqim dorë nga lumturi jonë , dinjiteti dhe respektin për të arritur qëllimin. Në qoftë se edhe një nga dy kriteret bie nën zero, flitet për humbje. Brenda lojës ofrohen shumë informacione, të dhëna reale, statistika për të vënë në kushte lojtarin të marrë vendimin e duhur dhe për të përhapur sa më shumë të jetë e mundur informacion të rëndësishëm dhe të përditësuar në lidhje me botën e emigracionit në Itali.

Për ne kjo mbetet një lojë. Por për 5 milionë të të huajve dhe bijtë e të huajve të lindur dhe rritur në Itali, nuk është.

Burimi: www.giocaneimieipanni.it

FacebookTwitterEmail
condividi su:
Published by

Partners

Provincia PU
Comune di Fano
Caritas Diocesana
ass. Millevoci
CSV Marche
ass. MilleMondi
L'Africa Chiama
ass. NuovoOrizzonte
Apito
Comunità Montana
Logo Cremi

Iscriviti alla Newsletter