NoiMondoTV

La webTV che parla la tua lingua

progetto cofinanziato da
Unione Europea Ministero dell'Interno
Fondo europeo per l’integrazione di cittadini di paesi terzi
facebook
twitter
YouTube

“TE PUNOSH NEN DRITEN E DIELLIT”: STOP SHFRYTEZIMIT

Janë të këtyre ditëve tregimet dhe dëshmitë e mijëra punëtorëve, emigrante dhe jo,që ,të shfrytëzuar dhe të nënpaguar, punojnë në fushën e bujqësise në vëndin tonë. Prandaj na duket e rëndësishme të publikojmë dhe të përkrahim tani më shumë se kurrë projektin FEI: “TE PUNOSH NEN DRITEN E DIELLIT”. Objektivi i iniciativës është që të kundërshtojmë punën e parregullt në bujqësi përmes një fushate informacioni që promuovon vantazhet e punës së rregullt si për punëdhënësin ashtu dhe për punëtorët e huaj  dhe të lehtësojë aplikimin e normave që rregullojnë punën në bujqësi.

Përsa i përket projektit, bashkë me një spot të shkurtër, është realizuar një guidë praktike ( kliko këtu për ta shkarikuar në gjuhët që vijojnë: italish, shqip, arabisht, anglisht, frëngjisht, panxhabi, gjuha rumene dhe ukrain ) në të cilën shpjegohet përse është e rëndësishme të jemi në rregull dhe cilat janë të drejtat dhe detyrat e punëtorëve dhe të punëdhënësve në vëndin tonë. Zbulo edhe ti sepse të jesh në rregull leverdis …

 BURIMI : www.lavorareallalucedelsole.it

 ARTIKUJ TE BASHKENGJITUR

  • Emigrantët dhe shfrytëzimi : ja cfarë ndodh në “Kaliforninë e Italisë”
  • Ekstrakomunitarët e shfrytëzuar: po lejeve të qëndrimit 
FacebookTwitterEmail
condividi su:
Published by

Partners

Provincia PU
Comune di Fano
Caritas Diocesana
ass. Millevoci
CSV Marche
ass. MilleMondi
L'Africa Chiama
ass. NuovoOrizzonte
Apito
Comunità Montana
Logo Cremi

Iscriviti alla Newsletter