NoiMondoTV

La webTV che parla la tua lingua

progetto cofinanziato da
Unione Europea Ministero dell'Interno
Fondo europeo per l’integrazione di cittadini di paesi terzi
facebook
twitter
YouTube

TE HUAJT: MANUALI 2014

sos

379 pyetje ne versionin shumegjuheshe per te shoqeruar shtetasin e huaj ne rrugen e tij te integrimit ne shoqerine italiane.Guida,e azhornuar  ne janar te 2014,dhe e publikuar ne sito Integrazione Migranti,eshte kujdesur nga Ministria e Brendesheme dhe nga Ministria e Punes dhe e Politikave Sociale.

 “per te jetuar mire dhe integruar ne shoqerine itliane – lexohet nga siti i integrimit te emigranteve ku eshte publikuar guida-eshte e rendesishme te njihen rregullat dhe orgnizimi i jetes.Kjo guide eshte menduar si per ate qe duhet te vije ne Itali dhe ka nevoje te kuptoje si mund te hyje,si per ate qe ndodhet ne Itali.Edhe punedhenesit ,italiane dhe te huaj ,mund te gjejne ketu udhezime te nevojshme per te shoqeruar punetorin ne rrugen e tij te integrimit.
Eshte nje guide qe mund te ndihmoje ne zgjidhjen edhe te problemeve te perditshme:qe nga kontrata e punes  deri ne rregjistrimin e femijeve ne shkolle,qe nga leshimi i patentes deri ne hapjen e nje llogarije bankare .Ne versionin e ri  guida eshte pasuruar me nje seksion te ri qe permban udhezimet se si te shkruhemi ne rregjistrin e shoqatave dhe te enteve qe operojne ne favor te emigranteve.Nxitur nga Ministria e Punes dhe e Politikave Sociale,guida eshte nje instrument i azhornuar ,sintetik,praktik,permbledhes ne menyren me te mundhsme dhe i keshillueshem online ne 10 gjuhe te ndryshme (www.integrazionemigranti.gov.it)”.

BURIMI: WebsiteIntegrazione Migranti – Vivere e lavorare in Italia

 

FacebookTwitterEmail
condividi su:
Published by

Partners

Provincia PU
Comune di Fano
Caritas Diocesana
ass. Millevoci
CSV Marche
ass. MilleMondi
L'Africa Chiama
ass. NuovoOrizzonte
Apito
Comunità Montana
Logo Cremi

Iscriviti alla Newsletter