NoiMondoTV

La webTV che parla la tua lingua

progetto cofinanziato da
Unione Europea Ministero dell'Interno
Fondo europeo per l’integrazione di cittadini di paesi terzi
facebook
twitter
YouTube

NO.DI. E OMBUDSMAN: NJE PUNË E PËRBASHKËT KUNDËR DISKRIMINIMIT

nodi

Projekti No.Di. – No Discrimination, realizuar falë një projekti të financuar nga Bashkimi Evropian dhe bashkëpunimin e rajoneve të Marche dhe Umbria me shoqatat, vazhdon përpara dhe më shumë aksione diskriminuese dhe raciste u raportohen operatorëve të cilët punojnë çdo ditë për të luftuar problemin.

Grupet e punës janë të ndryshme dhe të shpërndara në rajon dhe, duke kujtuar emrin e projektit në tërësi, NO.DI. – No Discrimination, funksionojnë ndarë në nyjet shënime. Puna është evolim të vazhdueshëm dhe diskutohen  dhe vlerësohen kohët dhe mënyrat e komunikimit ndërmjet nyjeve dhe  zyrës Ombudsman, organ për të garantuar të drejtat e të rriturve dhe fëmijëve të lindur në vazhdim te përvojës së vendeve veri-evropiane dhe i pranishëm në shumicën e rajoneve italiane.

Kjo është për të lehtësuar dhe përmirësuar punën e analizës së grupit dhe të përpiqen për të çrrënjosur të gjithë së bashku çdo përpjekje veprimesh apo mendimesh diskriminuese ose raciste, që raportojmë dhe ftojmë të shpërndahet dhe të përdoret faqja e FB të projektit  No.Di .

Në muajt e fundit janë pranuar dhe janë analizuar 7 raste, nga të cilat tri kanë qenë raporte nga pjesëmarrësit në No.Di., dy nga anëtarë të Grupit të Punës, dy erdhën direkt tek Garanti. Në një rast, diskriminimi u eliminua, dy raste kërkojnë studime të mëtejshme, por nuk duket deri tani të konfigurojnë situata diskriminimi të bazuar në fe dhe përkatësi etnike; dy kanë çuar në një komunikim me shkrim të Ombudsmanit ndaj palëve të interesuara; te tjerat – dhe flitet për rastet më komplekse, rreth gjendjes së disa familjeve Rom në Falconara M.ma dhe Civitanova Marche – janë ende në trajtim.

Burimi: Faqja Facebook NODI

FacebookTwitterEmail
condividi su:
Published by

Partners

Provincia PU
Comune di Fano
Caritas Diocesana
ass. Millevoci
CSV Marche
ass. MilleMondi
L'Africa Chiama
ass. NuovoOrizzonte
Apito
Comunità Montana
Logo Cremi

Iscriviti alla Newsletter