NoiMondoTV

La webTV che parla la tua lingua

progetto cofinanziato da
Unione Europea Ministero dell'Interno
Fondo europeo per l’integrazione di cittadini di paesi terzi
facebook
twitter
YouTube

Kush jemi

Idea per te krijuar nje web tv telematike lind brenda  shoqates vullnetare dhe solidare  “millevoci” ne fano(pu).ketu mbeshteten te huajt e imigruar ne territorin lokal duke filluar qe  nga mesimi  i guhes  italiane per te arritur deri tek mbeshtetja praktike permes shperndarjes se  ushqimeve e rrobave.qe nga lindja e saj  “millevoci” promuovon  aktivitete interkulturale  drejtuar integrimit te te huajve,edhe ne bashkepunim me shoqata dhe ente te perfshire ne  sektorin e trete.

Ne “ne bota tv” idea eshte qe te sjellim  sa me shume elemente:nga nje ane  te riforcojme rrjetin ekzistues,duke perdorur web tv-ne si nje kanal mbeshtetjeje,monitorimin dhe eksperimentimin e aktiviteteve dhe ideve.nga ana tjeter te thjeshtesojme futjen e te huajve  tek sherbimet praktike-burokratike  te pranishem ne territor,duke i permbledhur te gjithe ne nje  kategori(s.o.s.),qellimi yne eshte  qe te bejme te njohur  kulturat  e huaja permes syve te vete  te  huajve,si ne rubriken”vendi  im”.permbajtjet,ne pjesen me te madhe ,do te perkthehen ne 8 gjuhe(anglisht,frengjisht,spanjisht,arabisht,kinesce,rusisht,shqip, gjuha rumene).

SABRINA GOUIZI  pergjegjese                                                                                                                                                              sabrina@noimondotv.eu

“Jam Italo-Algjerine,kam 34 vjeç dhe punoj ne fushen e komunikimit.Nga gazetaria,tek video-dokumentaret,tek mesimi i gjuhes italiane per te huajt,objektivi im eshte qe te jem  e dobishme  dhe te punoj ne shoqeri dhe per shoqerine”.

LIVIA SERRANO redaktore                                                                                                                                                                          livia@noimondotv.eu

“Kam 33 vjeç,faneze,nje te kaluar jashte  shtetit  dhe eksperience ne sektorin e komunikimit  e ne mesimin e gjuhes italiane te huajve :besoj me force ne pushtetin  e informacionit  dhe nga “ish e emigruar” do te jete nje kenaqesi  e vertete  te mund te kontribuoj  aktivisht ne integrimin  e  shtetasve te huaj ne teritorin tone “.

ALESSANDRA MANNA  social network                                                                                                                                    alessandra@noimondotv.eu

“jam faneze por edhe nje çike shtetas i botes kam studiuar dhe punuar  me gjuhet dhe kulturat e huaja  dhe fale web tv-se,do te jemi te gjithe  te afte  te arrijme me mende vende te largeta por edhe te aferta  dhe te njihemi pa  paragjykime”.

MAURO LORUSSO   video maker                                                                                                                                                           mauro@noimondotv.eu

“Kam 34 vjeç  dhe ne kete projekt do te merrem me permbledhjet  multimediale dhe ne menyre te veçante  me videot duke pare nje rast optimal per prodhimin  e diçkaje te dobishme ,shoqerisht  dhe kulturisht te sinqerte”.

MATTHIAS CANAPINI  i derguar                                                                                                                                                  matthias@noimondotv.eu

“Jam nje djale 21 vjeçar.Merrem me reportazhet e fotove gazetareske.Kam udhetuar ne  Ballkan,Turqi e Kaukaz per te  dokumentuar tematika te ndryshme ,qe nga protestat ne Bullgari deri tek biresimet ne Kosove,qe nga kujtimi i gjenocidit ne Srebrenice  deri tek linjt hekurudhore ne Shqiperi.Dke kaluar permes kujtimeve ne Vajont dhe rezistenca ne Valsusa.Me  web tv-ne do te doja  te vazhdoja te tregoja histori  e tua beja te njohur popullit.Histori qe mbase do te tregonin  ngjarjet humane te klandestineve,imigranteve  ose refugjatëve por pa lene  vleren humane  qe permbledhin”.

MARCO TERZO web master/ web developer                                                                                                                                  marco@noimondotv.eu

“Jam siçilian i adoptuar nga krahina Marche.I rritur ne qender te Mesdheut me influencimet e kulturave te ndryshme  qe kane karakterizuar krahinen time ,kam mundur te vleresoj  diversitetin kultural qe i ka dhene forme nje populli,duke me bere qe te reflektoj mbi  rendesine dhe rrespektin per çdo rrace ,kulture dhe fe.Prandaj jam entuziast qe jam pjese integruese e ketij projekti  dhe do te impenjohem  ne kominikimin permes  nje stumenti kaq te pushtetshem si web-i,rendesia dhe bukuria  i te berit pjese ne  te njejten  bote pa marre parasysh faktore si :rracen,kulturen dhe fene “.

 

 

FacebookTwitterEmail
Janar 21, 2014
Published by

Partners

Provincia PU
Comune di Fano
Caritas Diocesana
ass. Millevoci
CSV Marche
ass. MilleMondi
L'Africa Chiama
ass. NuovoOrizzonte
Apito
Comunità Montana
Logo Cremi

Iscriviti alla Newsletter