NoiMondoTV

La webTV che parla la tua lingua

progetto cofinanziato da
Unione Europea Ministero dell'Interno
Fondo europeo per l’integrazione di cittadini di paesi terzi
facebook
twitter
YouTube

EDHE FJALËT VRASIN: JO GJUHËS DISKRIMINUESE

TERRORISTA

I zi, terrorist, hajdut, i shëndoshë: janë katër fjalë që përshkojnë si plumba, fytyrat e një njeriu me lëkurë të zezë, një arab, një grua rome dhe një të riu mbipeshë. Sepse fjalët janë si plumba dhe mund të vrasin.

Kondensohen në këtë mesazh, riprodhuar grafikisht me efektivitet të madh, koncepti në bazë të fushatës së re kundër gjuhës diskriminuese të promovuar nga Famiglia Cristiana, Avvenire, FISC dhe Armando Testa. Gjithë shtypi i krishterë është bashkuar në krijimin e kësaj fushate social

Fushata filloi 23 tetorin e kaluar në shtyp dhe sitet e promotorëve e do të jenë të shprehur në formën e posterave në mbi 10 mije famulli, oratorie dhe shkolla. Iniciativa është pjesë e një projekti më të madh, i quajtur # migliorisipuò, e cila parashikon zhvillimin e nismave të tjera të ardhshme të ngjashme, me synim promovimin e vetëdijes, të reflektimit, nxitjen e rritjes personale dhe të shoqërisë.

 BURIMI: Portale Integrazione Migranti 

FacebookTwitterEmail
condividi su:
Published by

Partners

Provincia PU
Comune di Fano
Caritas Diocesana
ass. Millevoci
CSV Marche
ass. MilleMondi
L'Africa Chiama
ass. NuovoOrizzonte
Apito
Comunità Montana
Logo Cremi

Iscriviti alla Newsletter