Author Archives for Livia Serrano

nodi

NO.DI. E OMBUDSMAN: NJE PUNË E PËRBASHKËT KUNDËR DISKRIMINIMIT

Shkurt 24, 2015 6:19 am Published by Leave your thoughts

Projekti No.Di. – No Discrimination, realizuar falë një projekti të financuar nga Bashkimi Evropian dhe bashkëpunimin e rajoneve të Marche... View Article


TERRORISTA

EDHE FJALËT VRASIN: JO GJUHËS DISKRIMINUESE

Janar 15, 2015 8:37 am Published by Leave your thoughts

I zi, terrorist, hajdut, i shëndoshë: janë katër fjalë që përshkojnë si plumba, fytyrat e një njeriu me lëkurë të... View Article


concorsi

TË HUAJT MUND TË MARRIN PJESË NË KONKURSET PUBLIKE?

Janar 5, 2015 8:54 am Published by Leave your thoughts

Ka kaluar gati një vit nga hyrja në fuqi të ligjit (neni 38 i dekretit legjislativ 165/2001, në mënyrë të... View Article


downtoitaly

SINDROMA E DOWN: JA UDHËZUESI I PROJEKTUAR PER TE HUAJT

Dhjetor 15, 2014 9:16 am Published by Leave your thoughts

Quhet “Down to Italy” dhe është një udhëzues i të drejtave projektuar për të huajt me fëmijë apo anëtarëve të... View Article


fotovideogame

VIHU NË SITUATËN TIME : NJË LOJË KUNDËR DISKRIMINIMEVE

Dhjetor 7, 2014 7:00 am Published by Leave your thoughts

Nga një ide e UNAR – Zyra Kombëtare Antidriskriminimit Racial,  lind”Vihu në situatën time”, një video-lojë që sfidon pjesëmarrësin për... View Article


millevoci

TE STUDIOSH NE ITALI:KUSHTE LEHTESUESE PER 54 VENDE

Nëntor 9, 2014 12:14 pm Published by Leave your thoughts

Nga Afganistani deri në Zimbabwe, duke kaluar për Bangladesh e Senegal : janë pesëdhjetë e katër shtetet  “në zhvillim” të... View Article


SCUOLAIMMIGRAZIONE

PO SHKOLLES: JA RRUGET E MIKEPRITJES DHE INTEGRIMIT

Nëntor 4, 2014 9:36 am Published by Leave your thoughts

Janë 830 mijë nxënësit e huaj në shkollat italiane duke iu qëndruar të dhënave të Ministrisë së Arsimit , Universitetit... View Article


“TE PUNOSH NEN DRITEN E DIELLIT”: STOP SHFRYTEZIMIT

“TE PUNOSH NEN DRITEN E DIELLIT”: STOP SHFRYTEZIMIT

Tetor 28, 2014 7:10 am Published by Leave your thoughts

Janë të këtyre ditëve tregimet dhe dëshmitë e mijëra punëtorëve, emigrante dhe jo,që ,të shfrytëzuar dhe të nënpaguar, punojnë në... View Article


studio

ME ÇFARE KORRISPONDON TITULLI I STUDIMEVE TE TUA NE ITALI? JA MANUALI PER TA ZBULUAR …

Tetor 14, 2014 7:08 am Published by Leave your thoughts

Manuali “Të Njihesh” ofron nje instrument të lehtë për tu këshilluar nga shtetasit jo komunitar që synojnë të njohin titullin... View Article


1 2