NoiMondoTV

La webTV che parla la tua lingua

progetto cofinanziato da
Unione Europea Ministero dell'Interno
Fondo europeo per l’integrazione di cittadini di paesi terzi
facebook
twitter
YouTube
nodi

NO.DI. E OMBUDSMAN: NJE PUNË E PËRBASHKËT KUNDËR DISKRIMINIMIT

Projekti No.Di. – No Discrimination, realizuar falë një projekti të financuar nga Bashkimi Evropian dhe bashkëpunimin e rajoneve të Marche dhe Umbria me shoqatat, vazhdon përpara dhe më shumë aksione diskriminuese dhe raciste u raportohen operatorëve të cilët punojnë çdo ditë për të luftuar problemin. Grupet e punës janë të ndryshme dhe të shpërndara në… View Article
24 Shkurt 2015
vazhdo te lexosh
TERRORISTA

EDHE FJALËT VRASIN: JO GJUHËS DISKRIMINUESE

I zi, terrorist, hajdut, i shëndoshë: janë katër fjalë që përshkojnë si plumba, fytyrat e një njeriu me lëkurë të zezë, një arab, një grua rome dhe një të riu mbipeshë. Sepse fjalët janë si plumba dhe mund të vrasin. Kondensohen në këtë mesazh, riprodhuar grafikisht me efektivitet të madh, koncepti në bazë të fushatës… View Article
15 Janar 2015
vazhdo te lexosh
fotovideogame

VIHU NË SITUATËN TIME : NJË LOJË KUNDËR DISKRIMINIMEVE

Nga një ide e UNAR – Zyra Kombëtare Antidriskriminimit Racial,  lind”Vihu në situatën time”, një video-lojë që sfidon pjesëmarrësin për të jetuar një muaj në rolin e Irina, Zhang, Bemjamin dhe Fatimes. Në vazhdën e lojës paraqiten situata të ndryshme të nxjerra nga jeta e përditshme e një personi së fundmi emigruar në Itali. Problemet… View Article
7 Dhjetor 2014
vazhdo te lexosh
concorsi

TË HUAJT MUND TË MARRIN PJESË NË KONKURSET PUBLIKE?

Ka kaluar gati një vit nga hyrja në fuqi të ligjit (neni 38 i dekretit legjislativ 165/2001, në mënyrë të veçantë paragrafi 3) se “shumica e qytetarëve jo komunitarë në territorin kombëtar është e lejuar, me ligj, për të marrë pjesë në gara publike për të gjitha pozicionet e punës që nuk ka të bëjë… View Article
5 Janar, 2015
vazhdo te lexosh
downtoitaly

SINDROMA E DOWN: JA UDHËZUESI I PROJEKTUAR PER TE HUAJT

Quhet “Down to Italy” dhe është një udhëzues i të drejtave projektuar për të huajt me fëmijë apo anëtarëve të tjerë të familjes të prekur nga sindroma e Down që jetojnë në Itali. Për të arritur atë që ne kemi menduar Shoqata italiane e Personave Down (AIPD) në kuadër të projektit “Easy Info. Dituria është… View Article
15 Dhjetor, 2014
vazhdo te lexosh
SCUOLAIMMIGRAZIONE

PO SHKOLLES: JA RRUGET E MIKEPRITJES DHE INTEGRIMIT

Janë 830 mijë nxënësit e huaj në shkollat italiane duke iu qëndruar të dhënave të Ministrisë së Arsimit , Universitetit dhe Kërkikimit. Një popullsi në rritje, ndër të cilët gjysma është lindur në Itali dhe nuk e ka parë kurrë vëndin e origjinës. Ja pika mbi rrugën e mikëpritjes dhe integrimit për nxënësit me nënshtetësi… View Article
4 Nëntor, 2014
vazhdo te lexosh

“TE PUNOSH NEN DRITEN E DIELLIT”: STOP SHFRYTEZIMIT

Janë të këtyre ditëve tregimet dhe dëshmitë e mijëra punëtorëve, emigrante dhe jo,që ,të shfrytëzuar dhe të nënpaguar, punojnë në fushën e bujqësise në vëndin tonë. Prandaj na duket e rëndësishme të publikojmë dhe të përkrahim tani më shumë se kurrë projektin FEI: “TE PUNOSH NEN DRITEN E DIELLIT”. Objektivi i iniciativës është që të… View Article
28 Tetor, 2014
vazhdo te lexosh
studio

ME ÇFARE KORRISPONDON TITULLI I STUDIMEVE TE TUA NE ITALI? JA MANUALI PER TA ZBULUAR …

Manuali “Të Njihesh” ofron nje instrument të lehtë për tu këshilluar nga shtetasit jo komunitar që synojnë të njohin titullin e studimeve të tyre në Itali. Guida është realizuar nga “Cooperativa Roma Solidarietà – Shoqëri  Kooperative Sociale Onlus promuovuar nga Caritas Roma” në fushën e projektit “ROMA INCLUDE – Mbështetje ndaj zënjes së një vendi… View Article
14 Tetor, 2014
vazhdo te lexosh
inviodenaro

SI TE DERGOSH PARA NE VENDIN TEND TE ORIGJINES

Lindur rreth 5 vjet më përpara, me iniciativën e OIM, të CeSPI (Qëndra e Studimeve Politika Ndërkombëtare) dhe e Laboratorit te Migrimit dhe Zhvillimit , me kontributin e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe me financimin e bankës Botërore, siti www.mandasoldiacasa.it përmban shumë informacione të nevojshme mbi si të dërgojmë para në vëndin e origjinës…. View Article
12 Tetor, 2014
vazhdo te lexosh
sos

TE HUAJT: MANUALI 2014

379 pyetje ne versionin shumegjuheshe per te shoqeruar shtetasin e huaj ne rrugen e tij te integrimit ne shoqerine italiane.Guida,e azhornuar  ne janar te 2014,dhe e publikuar ne sito Integrazione Migranti,eshte kujdesur nga Ministria e Brendesheme dhe nga Ministria e Punes dhe e Politikave Sociale.  “per te jetuar mire dhe integruar ne shoqerine itliane –… View Article
13 Gusht, 2014
vazhdo te lexosh
linea amica immigrazione

LINJA MIKE E EMIGRAZIONIT:THIRR 803.001

Qe nga viti 2010 LINJA MIKE E IMIGRAZIONIT  , info-qendra e ndertuar ngaFormez AP ne emer te Ministrise per thjeshtezimin dhe Administrates Publike, ofron ndihme te specializuar per 360 grade ne çeshtjet e emigracionit dhe integrimit: Sherbimi perbehet nga nje ekip i specializuar  i front Office qe u pergjigjen pyetjeve ne italisht , anglisht, frengjisht… View Article
1 Gusht, 2014
vazhdo te lexosh

Calendario Eventi

Shtator 2021
Lun Mar Mer Giov Ven Sab Dom
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Chiave Categoria

  • Diretta
  • Evento

Facebook

Partners

Provincia PU
Comune di Fano
Caritas Diocesana
ass. Millevoci
CSV Marche
ass. MilleMondi
L'Africa Chiama
ass. NuovoOrizzonte
Apito
Comunità Montana
Logo Cremi

Iscriviti alla Newsletter